Öresundsregionen får biomedicinskt samarbete

Genom ett svensk-danskt samarbete mellan fyra universitet ska
läkemedelsutvecklingen bli mer effektiv. Det nystartade projektet
Medicines Research Academy har som mål att stärka samarbetet mellan
akademi och industri.

23 sep 2009, kl 13:33
0

Annons

Det är ett samarbete mellan fyra universitet i Sverige och Danmark som står bakom den nya satsningen Medicines Research Academy, MRA. Totalt ingår 11 fakulteter från universiteten i Uppsala, Lund, Köpenhamn och Danmarks tekniska högskola i satsningen. Tanken är att underlätta kontakterna mellan akademi och industri för att stärka den forskning relaterad till läkemedel.

Ordförande i MRA:s styrgrupp är Flemming Steen Joergensen professor vid farmacevtiska fakulteten vid Köpenhamns universitet och övriga medlemmar är representanter från akademin och läkmedelsmyndigheter i de båda länderna, bland annat Jan Liliemark från Läkemedelsverket och Eva Hansson och Per Kjellbom från Lunds universitet. Styrgruppen har också representanter Lif och Sweden Bio.

Genom samarbete mellan akademin och farma- biotek- och medecinteknikbranchen hoppas MRA kunna driva doktorandutbildningar med tydlig industrianknytning.
-MRA komemr att ge våra doktorer en värdefull bas vad gäller erfarenhet av industrirelevant forskning, säger Flemming Steen Joergensen i en presskommentar.

Läs mer om MRA.