Ologiskt, Läkemedelsverket

I fjol, samtidigt som EMEA:s första utredning om NSAID-medlens hjärtsäkerhet pågick, beslutade Läkemedelsverket att diklofenak, som tillhör denna grupp, kan börja säljas receptfritt i Sverige under varumärket Eeze. Inte helt logiskt. Tidigare i höst kom en metaanalys av epidemiologiska data (McGettigan et al) som antyder att diklofenak kan vara det allra mest ofördelaktiga läkemedlet i […]

27 okt 2006, kl 18:16
0

Annons

I fjol, samtidigt som EMEA:s första utredning om NSAID-medlens hjärtsäkerhet pågick, beslutade Läkemedelsverket att diklofenak, som tillhör denna grupp, kan börja säljas receptfritt i Sverige under varumärket Eeze. Inte helt logiskt.


Tidigare i höst kom en metaanalys av epidemiologiska data (McGettigan et al) som antyder att diklofenak kan vara det allra mest ofördelaktiga läkemedlet i NSAID-gruppen i ett hjärtperspektiv.


Slutsatserna i EMEA:s förnyade utredning på området var inte kända i skrivande stund, men som Gunnar Alvan antyder i detta nummer kan verket bli tvunget att ompröva sitt beslut.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng