Nystartat bolag köper expeditionsapotek

Totalt kommer 24 expeditionsapotek som finns placerade på sjukhus
runt om i landet att gå till nystartade Vårdapoteket i Norden AB. Bakom
företaget står Investor och Priveq som vill utveckla tjänster till
patient och vårdpersonal.

9 nov 2009, kl 12:32
0

Två av de klusterköparna som presenterades under måndagsmorgonen var förhandstippade och väntade. Men av de fyra köparna var både Apotek Hjärtat och Vårdapoteket i Norden AB en överraskning. Vårdapoteket i Norden AB köper kluster 6 och 7 vilket innebär att de blir ägare till 24 expeditionsapotek på sjukhus runt om i landet

Det nystartade Vårdapoteket i Norden med totalt 250 anställda och en omsättning på 1,4 miljarder kronor ägs av Investor och Priveq Investment och kommer att ha sitt huvudkontor i Malmö. Deras affärsidé är att driva vårdorienterade apotek där de vill tillhandahålla vad de beskriver som tjänster till patienter, anhöriga och vårdpersonal.

Men exakt vilka tjänster de blir är inte klart i dag.
– Vi har från börjat velat nischa oss mot de vårdnära apotek som expeditionsapotek är och dessa kluster var de enda vi bjöd på. Till en början handlar det om rådgivningstjänster till kunder men i framtiden kan det handla om att vi utvecklar tjänster även till vårdpersonalen, säger Peter Weiderman ordförande i Vårdapoteket i Norden.

Peter Weiderman har bland annat grundat och varit vd i Carema Vård och Omsorg. Han blir nu ordförande i det nystartade apoteksföretaget. Någon företagsledning finns ännu inte klar men kommer enligt Peter Weiderman att presenteras i god tid innan de tar över sina tolv apotek, vilket väntas ske i februari nästa år. Ledningen blir huvudägare tillsammans med Investor och Priveq.
– Det är OAB som har tidsschemat i sina händer men nu kan vi jobba på för fullt för att få igång en bra verksamhet.

Investors informationschef Oscar Stege Unger säger till nyhetsbyrån Realtid.se att de till en början inte var särskilt intresserade av att köpa några apotek. Men efter att ha studerat just expeditionsapoteken tyckte det att de var mer komplexa och intressanta än vanliga apotek. Enligt Oscar Stege Unger handlar det främst om att det är en annan typ av patienter som kommer till dessa apotek och därmed andra läkemedel

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng