Annons

Nykomling inom läkemedelsstatistik

Sverige har en stor mängd lifesciencedata som kan användas på bättre sätt. Det menar det nya företaget Reveal som levererar läkemedelsstatistik.

31 jan 2014, kl 10:12
0

Annons

Sedan årsskiftet finns det ett alternativ till IMS Health inom läkemedelsstatistik riktat till företag. Det är företaget Reveal som startats av personer som arbetat med beslutsprojekt på R&DI inom Astrazeneca i Södertälje. 
– Vi som står bakom har arbetat länge inom läkemedelsindustrin, och vi har upplevt att många företag efterfrågat konkurrens inom området, säger Jens Mogensen, grundare av Reveal. 

Jens Mogensen menar att en annan fördel är att Reveals tekniska plattform är anpassad för den svenska läkemedelsmarknaden. Företaget levererar både statistik i textfiler och har även en webbaserad lösning. Exempel på fördjupade analyser som efterfrågas är främst förskrivningsmönster av läkemedel men även behandlingsmönster som underlag för utveckling av läkemedel.
– Vi är övertygade om att data kan användas på ett mer strukturerat sätt och att vi kan hjälpa företag till bättre affärsbeslut.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng