Annons

Ny vd ska ha erfarenhet av konkurrens

Beslutet om att byta ut Apoteket AB:s vd har mognat fram och är väl
förankrat. Den helt nya marknaden kräver andra erfarenheter enligt
företagets styrelseordförande Christian Jansson.

10 feb 2010, kl 16:34
0

Det var ingen dramatik runt beslutet om att söka efter en nya vd för Apoteket AB och styrelsen var helt enig. Enligt Christian Jansson, ordförande i Apotekets styrelse, kräver den nya marknaden en ledare som förutom kunskap om läkemedel och apotek kan detaljhandeln.

Därför har man beslutat att söka efter en ny vd.
– Vi behöver någon som förstår en marknad med många konkurrenter, säger Christian Jansson.

Stefan Carlsson blir kvar på sitt jobb fram till augusti men rekryteringen av en ny ledare har redan inletts. Enligt Christian Jansson är det inte ett missnöje med den nuvarande vd:n som gör att man vill byta ut honom.
– Stefan Carlsson har gjort ett fantastiskt jobb inte minst genom att leda Apoteket under omregleringen. Han har ju förberett företaget för sin egen stympning vilket inte hör till vanligheterna. Men nu behövs ett nytt ledarskap.

På frågan om man kommer att söka efter en ny vd bland de nya aktörer som nu kommit svarar Christian Jansson att det är för tidigt att säga.
– Vi söker brett och har hjälp av en rekryteringsfirma.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng