Annons

Ny vd för Apoteket AB dröjer

Det är i dagsläget oklart när Apoteket AB:s nya vd Ann Carlsson tillträder sin nya post och det kan dröja till den 1 december. Fram
till dess är Kristina Schauman från företagets styrelse tillförordnad.

17 aug 2010, kl 12:38
0

I juni blev det klart att Ann Carlsson blir Apoteket AB:s nya vd och koncernchef efter Stefan Carlsson. Men det kan dröja innan hon kliver in i rollen trots att Stefan Carlsson nu slutat. Att inget startdatum kan lämnas beror enligt Apotekets varumärkesdirektör Eva Fernvall på när hon kan lämna sitt nuvarande jobb som affärsområdeschef på Ica.
– Hon tillträder under hösten men vi kan inte säga när, det beror på att hon ska avsluta sitt nuvarande arbete. Men det blir senast den 1 december.

Fram till dess går Kristina Schauman in som tillförordnad vd och ekonomichef. Hon sitter i företagets styrelse med kommer inte att delta i styrelsearbetet fram tills det att Ann Carlsson är på plats.

Den före detta vd:n Stefan Carlsson blir inte sysslolös. Den 1 september börjar han ett nytt jobb på management och konsultföretaget Solving Efeso som arbetar med strategier, verksamhets- och organisationsutveckling.