Annons

Ny organisation på Läkemedelsverket

Läkemedelsverket har sedan den första september en ny organisation. Den består av åtta verksamhetsområden, varav fyra är nya. Anledningen är att omvärldens krav har förändrats.

27 sep 2012, kl 10:24
0

Annons

Läkemedelsverket skriver i ett pressmeddelande att den nya organisationen varit nödvändig utifrån omvärldens krav. Myndigheten har länge haft fokus på utredningsarbete och att ge tillstånd, vilket fungerat bra. Men nu har förutsättningarna för den forskande läkemedelsindustrin ändrats, vilket innebär att verket ”behöver metoder och strukturer för att bättre kunna omvärldsbevaka, bli mer mottagliga för nya krav från samhället, ta ett tydligare ägande, utveckla forsknings- och innovationsstödsstrategier och stärka Life Science sektorn i Sverige”. 

Vi har precis lagt ett gediget värdegrund- och processarbete bakom oss. Detta kommer att fungera som en plattform för vår nya organisation och hjälpa oss mot vår vision. Öppenhet, professionalism och proaktivitet är ord som kommer att fungera som vår inre kompass säger Christina Åkerman, generaldirektör för Läkemedelsverket, i pressmeddelandet.

De nya verksamhetsområdena är utveckling, tillstånd, tillsyn och användning. De leds av direktörerna Bengt Wittgren, Brita Sjöström, Karin Hååg och Anders Carlsten.

Under våren stormade det kring Läkemedelsverkets generaldirektör Christina Åkerman, då ledningsgruppen bytts ut, kommunikationsenheten lagts ner och hon fått kritik för sin ledarstil i ett anonymt brev.