Annons

Ny influensa i Kina

Två personer i Kina har dött av en ny influensa. Den nya influensan, H7N9, har aldrig tidigare smittat människor.

4 apr 2013, kl 10:40
0

Totalt har sju personer i Anhuiprovinsen och Shanghai insjuknat i den nya influensan. Av dem har två personer dött. Tre personer tillhör samma familj, men för övriga fall har man hittills inte hittat någon gemensam smittkälla och de har inte heller haft kontakt. Influensan tros inte spridas effektivt mellan människor, då personer som varit i kontakt med de sjuka personerna inte blivit smittade, skriver Smittskyddsinstitutet.

Smittan tros ha kommit från djur, men det är ännu oklart. Kinas smittskyddsmyndighet utreder smittan tillsammans med Världshälsoorganisationen, WHO.

H7N9 har inte tidigare smittat människor. Då ingen är immun mot den nya influensan influensan kan den utgöra ett pandemihot. Men eftersom den inte verkar spridas effektivt finns ingen sådan överhängande risk för tillfället.

Den amerikanska smittskyddsmyndigheten, CDC, har redan börjat arbeta med att ta fram ett vaccin om det skulle behövas, enligt Reuters. Det kan ta mellan fem och sex månader att utveckla ett sådant vaccin. 

Det kom på torsdagen rapporter från Kina om fler smittade och fler dödsfall.

Uppdaterad 2013-04-05 kl 10:35

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng