Ny fetmabehandling verkar inte via CNS

Glaxo Smithkline undersöker nya sätt att behandla fetma. Företaget har två läkemedel i tidiga kliniska försök. Det ena är en ß3-receptor agonist som stimulerar metabolismen i fettceller. Den andra är en kolecystokinin A-agonist som minskar aptiten. De två läkemedlen skiljer sig från tidigare fetmaläkemedel genom att de inte verkar via centrala nervsystemet eller har de […]

13 jun 2001, kl 12:59
0

Glaxo Smithkline undersöker nya sätt att behandla fetma. Företaget har två läkemedel i tidiga kliniska försök. Det ena är en ß3-receptor agonist som stimulerar metabolismen i fettceller. Den andra är en kolecystokinin A-agonist som minskar aptiten.

De två läkemedlen skiljer sig från tidigare fetmaläkemedel genom att de inte verkar via centrala nervsystemet eller har de gastrointestinala biverkningar som läkemedel som reducerar fettabsorptionen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng