Ny chef på Läkemedelsverket

Idag måndag, börjar Christina Rångemark Åkerman som ny generaldirektör
för Läkemedelsverket. Hon efterträder Gunnar Alvan som slutade sitt
uppdrag i förra veckan.

1 sep 2008, kl 10:53
0

Christina Rångemark Åkerman är läkare med specialistkompetens inom klinisk farmakologi och kommer närmast från uppdraget som styrelseordförande för Partners för Utvecklingsinvesteringar inom Life Sciences, PULS AB. Hon avlöser nu Gunnar Alvan som varit chef för verket sedan 1999.
– Det känns alldeles utmärkt. Det ska bli väldigt roligt och spännande att få arbeta med den kompetens som finns inom Läkemedelsverket, svarar Christina Rångemark Åkerman.

På frågan om vilka som blir de största utmaningarna vill hon inte svara än, utan säger att hon först ska ta sig tid att sätta sig in i arbetet.

Läkemedelsverkets står också inför andra peronalförändringar. Ställföreträdande generaldirektör Anders Broström slutar sin tjänst den 1 december i år för att gå i pension.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng