Annons

?Nu startar arbetet?

Läkemedelsvärldens ledare om läkemedelsförpackningar (LMV 3/03) pekar på ett för reumatiker stort problem. Den uppmanar också till aktion och frågar vad gjordes efter Apotekets kartläggning av problemen. Bra fråga ? här kommer svaret. Reumatikerförbundet i samarbete med Apoteket AB, Hjälpmedelsinstitutet och Läkemedelsindustriföreningen, LIF, startar nu ett arbete för att öka förpackningarnas tillgänglighet. Under en förstudie […]

17 mar 2003, kl 16:32
0

Läkemedelsvärldens ledare om läkemedelsförpackningar (LMV 3/03) pekar på ett för reumatiker stort problem. Den uppmanar också till aktion och frågar vad gjordes efter Apotekets kartläggning av problemen. Bra fråga ? här kommer svaret.


Reumatikerförbundet i samarbete med Apoteket AB, Hjälpmedelsinstitutet och Läkemedelsindustriföreningen, LIF, startar nu ett arbete för att öka förpackningarnas tillgänglighet. Under en förstudie ska intressenter som förpackningstillverkare, packare/kontraktsfyllare, läkemedelsföretag, grossister, detaljister, förskrivare och konsumenter kontaktas. Förstudien ska ge svar på vad som styr tillverkningen av förpackningar idag och hur påverkbar den är.


Om förutsättningar finns ska därefter ett utvecklingsarbete ta vid som på sikt ska ge reumatiker och andra möjlighet till lättillgängliga läkemedelsförpackningar.