Norska apotekskedjor polisanmälda för bedrägeri

Igår måndag polisanmälde det norska läkemedelsverket norska apotekskedjor och grossister för grovt bedrägeri.

18 nov 2003, kl 17:01
0

Enligt den norska Laegemiddelsstyrelsen har apotekskedjorna rapporterat in för höga priser på subventionerade läkemedel, för att få ut mer pengar än de annars vore berättigade. Laegemiddelsstyrelsen presenterade 3000 sidor dokumentation för att styrka sin anmälan. Enligt verket innehåller sidorna bevis för fiffel med momsavgifter från grossisternas sida. Den norska staten beräknas ha förlorat mellan 50 och 55 miljoner norska kronor på detta.

Sedan tidigare pågår en annan utredning inom det norska konkurrensverket om olagligt prissamarbete mellan apotekskedjorna. Det är ännu oklart om det leder till någon polisanmälan.

Sedan avregleringen av det norska etableringsmonopolet domineras Norge av tre stora apotekskedjor; Apotek1, tyskägda Vitus och brittiskägda Alliance Unichem.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng