NIH vill ta bort könsskillnader i biomedicinsk forskning

Amerikanska National Institutes of Health vill att biomedicinska studier görs för båda könen redan på en preklinisk nivå.

24 sep 2014, kl 11:25
0

Foto: iStockphoto

Genom att skjuta till 10 miljoner dollar till 82 forskningsprojekt som redan fått anslag vill NIH att eventuella könsskillnader i sjukdomar eller medicineringar studeras redan i prekliniska studier. Oftast används hanmöss och celler från män rutinmässigt vilket försvårar tolkningen av resultaten.
 
Den nya policyn är tänkt att fungera som en katalysator för att frågan om eventuella könsskillnader ska ställas inom all forskning. Målet är att fortsatta humanstudier görs med samma frågeställningar. 
 
Projekten som stöds studerar bland annat immunologi, kardiovaskulär fysiologi och beteendevetenskap.
 
Den amerikanska kongressen beslutade för 20 år sedan att NIH var tvungna att börja inkludera kvinnor i de humanstudier som får stöd.
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng