Annons

Nätupprop för monopolet

Daniel Persson 24 år i Sandviken har startat upprop och hemsida för att rädda apoteksmonopolet.

17 feb 2009, kl 18:29
1

Annons

PRO, Farmaciförbundet och den rödgröna alliansen har nu fått draghjälp av en projektledare på Telia i Sandviken, Daniel Persson. Han liksom dem anser att apoteksmonopolet är den bästa garanten för bra och säkra läkemedel.
? Jag har en sjukdom som kräver ständig medicinering och har en hel del kontakt med apotek här i området, förklarar han sitt engagemang kring omregleringen.

Daniel Persson
 har nu startat en hemsida, raddaapoteket.nu, där de som är av samma åsikt som honom kan skriva på en protestlista. Hittills har han fått närmare 900 underskrifter.
Tryggheten är ett av Daniel Persson argument för ett fortsatt detaljhandelsmonopol.


Storvik där
han bor är en typisk glesbygdsort som ,befarar han, riskerar att bli av med sitt apotek om verksamheten blir styrd av vinstintressen.
? Idag kan jag gå till apoteket och få professionella råd och lita på att personalen inte bara är ute efter att tjäna pengar på mig, säger han i en intervju i Arbetarbladet.
Och han inte något emot att bli kallad apotekskramare.
? Det var ett roligt uttryck, så det får folk gärna kalla mig.

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Daniel Persson bör läsa “Vem har snott min ost?” av Spencer Johnson (Who moved my cheese?). Jag tycker han, likt oppositionen och tanterna i Farmaciförbundet, mest liknar “Stön”. Osten är slut, den varar inte för evigt, det är dags att hitta ny och nej, det är inte orättvist.