Annons

Nässpray minskade oron hos barn

Det lugnande medlet midazolam i en nässpray före nålsättning minskar rädslan och oron för ingreppet hos barn, men vissa barn drabbas av sveda i näsan. Det är resultatet av Gustaf Ljungmans studie vid Akademiska sjukhuset i Uppsala.Genom att ge 0,2 mg/kg midazolam till barn via näsan upplevde barnen en signifikant lägre oro och signifikant färre […]

5 jun 2002, kl 17:44
0


Det lugnande medlet midazolam i en nässpray före nålsättning minskar rädslan och oron för ingreppet hos barn, men vissa barn drabbas av sveda i näsan. Det är resultatet av Gustaf Ljungmans studie vid Akademiska sjukhuset i Uppsala.
Genom att ge 0,2 mg/kg midazolam till barn via näsan upplevde barnen en signifikant lägre oro och signifikant färre procedurproblem. Däremot inte signifikant mindre obehang eller smärta. De barn som var mest rädda innan ingreppet svarade bäst på behandlingen.
Midazolam är inte indicerat på barn.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng