Motsägande data om tamoxifen

Frågan om tamoxifen kan kopplas till en ökad risk för stroke förblir obesvarad trots publiceringen av två nya studier. Den ena var en fallkontrollerad studie på 11 000 kvinnor med bröstcancer som följdes i tio år. Där kom forskarna fram till att det inte fanns någon signifikant ökad risk för stroke. Studien publicerades i Journal […]

15 nov 2004, kl 15:57
0

Annons

Frågan om tamoxifen kan kopplas till en ökad risk för stroke förblir obesvarad trots publiceringen av två nya studier. Den ena var en fallkontrollerad studie på 11 000 kvinnor med bröstcancer som följdes i tio år. Där kom forskarna fram till att det inte fanns någon signifikant ökad risk för stroke. Studien publicerades i Journal of the National Cancer Institute (2004;96:1528).
I den andra studien, som publicerades i Neurology (2004; 63:1230), analyserades data från nio studier på sammanlagt 39 601 kvinnor där 19 954 hade behandlats med tamoxifen. Där kom forskarna fram till att det finns en liten ökad risk för stroke.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng