Minskat sortiment risk med priskonkurrensen

Apoteket oroar sig för att läkemedelsföretagens strikt affärsmässiga tänkande i kombination med Läkemedelsförmånsnämndens beslut kan göra att sortimentsbredden bland de utbytbara läkemedlen tunnas ut.

16 feb 2004, kl 15:14
0

? Vi oroar oss för att företag enbart ansöker om subvention för den förpackning som säljer mest, eftersom man då kan ta ut ett lägre pris än om man också tillhandahåller andra förpackningsstorlekar som man säljer mindre av, provdoser till exempel, säger Lisbeth Bohlin på Apoteket.

Priskonkurrens förekommer nästan uteslutande på det fåtal omsättningsmässigt stora förpackningarna och beredningsformerna inom ett preparat. I det priskriget kan det alltså bli olönsamt för företagen att tillhandahålla det sortiment som säljer sämre.

På Läkemedelsförmånsnämnden säger man sig förstå problemet.

? Men vi har ännu inte kunnat se om det finns något som tyder på en sådan minskad sortimentsbredd i ansökningarna till oss, säger Niklas Hedberg på LFN.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng