Medel minskade antalet långa förlossningar

Kvinnor som behandlades med substansen tafoxiparin under slutskedet av
graviditeten hade mindre ofta förlossningar som varade över 12 timmar
jämfört med kvinnor som gick obehandlade. Det är resultatet av den fas
II-prövning som pågått på 18 kliniker i Sverige.

4 sep 2009, kl 16:32
0

Totalt har fas II-prövningen följt 263 kvinnor. Syftet med studien har varit att se om substansen tafoxiparin påverkar förlossningstiden. Substansen utvecklas av företaget Dilafor som är ett bolag inom Karolinska Development.

Enligt ett pressmeddelande från företaget kunde resultaten inte visa några signifikanta värden för hur många timmar förlossningarna förkortades med tafoxiparin. Däremot var antalet kvinnor som hade en förlossningsförlopp på över 12 timmar signifikant färre i den behandlade gruppen jämfört med den obehandlade. Resultaten visar också att antalet komplikationer på grund av långdraget värkarbete var färre, och att antalet kejsarsnitt beroende på långa förlossningar var färre.  

Tafoxiparin framställs från heparin. Företaget ska nu leta efter en samarbetspartner som de kan genomföra en fas III-studie tillsammans med.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng