Månadstillväxten 6,4 procent i mars

Läkemedelsförsäljningen för humanmarknaden, mätt efter Apotekets inköpspris, AIP, blev i mars cirka 2,3 miljarder kronor. Jämfört med mars 2005 är det en tillväxt motsvarande 6,4 procent. Mars i år hade två extra försäljningsdagar jämfört med samma månad förra året. Anledningen är att påsken 2005 låg i mars och att influensan slog till ordentligt vid den […]

26 apr 2006, kl 11:44
0

Annons

Läkemedelsförsäljningen för humanmarknaden, mätt efter Apotekets inköpspris, AIP, blev i mars cirka 2,3 miljarder kronor. Jämfört med mars 2005 är det en tillväxt motsvarande 6,4 procent.

Mars i år hade två extra försäljningsdagar jämfört med samma månad förra året. Anledningen är att påsken 2005 låg i mars och att influensan slog till ordentligt vid den tidpunkten. Effekten då blev en påtaglig påskhamstring ur icke-Rx-sortimentet och ett betydligt större försäljningsutfall än väntat.

Den genomsnittliga dagsförsäljningen för humanmarknaden mars 2005 blev 101,8 miljoner kronor. Motsvarande värde för mars 2006 blev ungefär 99 miljoner kronor.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng