?Lundbeck har inget i byrålådan?

Det är förvånande att en aktiv debattör som Lars Linnersten inte känner till den publiceringspolicy som gäller för kliniska prövningar. Industrins policystadgar är att alla hypotestestande prövningar (från fas II och senare) skall göras offentliga. Alla studier skall anmälas i en offentlig databas senast tre veckor efter de startats och avslutade studier skall senast ett […]

1 dec 2005, kl 00:14
0

Annons

Det är förvånande att en aktiv debattör som Lars Linnersten inte känner till den publiceringspolicy som gäller för kliniska prövningar. Industrins policystadgar är att alla hypotestestande prövningar (från fas II och senare) skall göras offentliga. Alla studier skall anmälas i en offentlig databas senast tre veckor efter de startats och avslutade studier skall senast ett år efter första godkännandet (registreringen) i världen på samma sätt göras tillgängliga. Detta gäller även studier genomförda efter godkännandet och oavsett utfall (positivt/negativt).

Lundbeck har inga studier i byrålådan och alla pågående och avslutade studier finns på www.lundbecktrials.com.

Kennet Brysting
vd, Lundbeck

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng