Annons

Läkemedelsindustrin alltmer självkritisk i USA

På bara några år har den allmänna uppfattningen om läkemedelsindustrin försämrats avsevärt i USA. Nu ger den i regel konservativa branschorganisationen PhRMA i USA uttryck för självkritik.

12 aug 2005, kl 15:35
0

PhRMA’s nye chef, den förre senatorn Billy Tauzin, har i flera intervjuer under sommaren gått ut och krävt en ny inriktning från de egna företagen, skriver Läkemedelsindustriföreningen (Lif) i ett pressmeddelande.

? Läkemedelsindustrin har på kort tid, från att ha legat i topp vad gäller respekt och beundran, förvandlats till en industrigren som uppfattas som att profitera på de sjuka. Min uppgift är att ge företagen tillbaka den värdighet och respekt de en gång hade. Och att lära dem hur de ska förtjäna det, sa Tauzin i en av intervjuerna.

? När den stora inflytelserika branschorganisationen PhRMA nu ändrar riktning kommer det att innebära ett bra stöd för det förändringsarbete som Lif håller på med. Detta är en mycket god signal, säger Richard Bergström, vd för Lif.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng