Läkemedelsförsäljningen ökade med 14,7 procent i november

Läkemedelsförsäljningen var för november cirka 2 miljarder kronor. Jämfört med november 2003 är det en positiv tillväxt motsvarande 14,7 procent.

7 dec 2004, kl 17:10
0

Annons

Anledningen till den stora tillväxten är dels att november i år hade två försäljningsdagar fler än under 2003, och dels att november 2003 uppvisade en minustillväxt om 3,9 procent. Allt avser försäljning av humanläkemedel enligt statistik från Läkemedelsstatistik AB (LSAB).

Den totala försäljningen avseende perioden januari till november 2004 är cirka 21,7 miljarder kronor. Jämfört med motsvarande period förra året innebär det en tillväxt om två procent.

I den senaste prognosen från LSAB sänkte man riktvärdet försäljningsökningen för 2004 till 2,3 procent. December 2004 har två extra försäljningsdagar jämfört med 2003 och LSAB:s prognostiserade tillväxt är 7,6 procent för december 2004.

Under oktober sjönk försäljningen på grund av MSD:s indragning av Vioxx. Då fanns enligt LSAB också en oro för ytterligare reduktion av prognosen. Trots att Vioxx-försäljningen inte ersatts av någon annan av coxiberna så är den totala läkemedelsförsäljningen tillbaka på LSAB:s prognostiserade nivå.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng