Annons

Läkemedelsföretag donerar miljardbelopp

Läkemedelsföretagen donerar stora pengar till de länder som drabbats av tsunamikatastrofen i Asien. Allra mest givmilda är Pfizer, som bidrar med hela tio miljoner dollar ? plus läkemedel, sjukvårdsprodukter och personella resurser.

10 jan 2005, kl 13:32
0

Annons

Pfizer skänker tio miljoner dollar till lokala och internationella hjälporganisationer, och säger sig tillhandahålla läkemedel och sjukvårdsprodukter till ett uppskattat värde av 25 miljoner dollar.

Svenskbrittiska Astrazeneca har enligt ett pressmeddelande donerat 600 000 dollar till hjälparbetet i regionen, och utöver detta pågår insamlingar på företagets dotterbolag i olika delar av världen.

Sanofi-Aventis vd Jean-Francois Dehecq har rest till Sri Lanka för att överlämna 70 000 förpackningar med antibiotika och andra läkemedel. Bolaget har dessutom donerat en miljon euro till olika hjälporganisationer.

Lilly skänker enligt nyhetsbrevet Pharma Online två miljoner dollar till organisationer som arbetar med hjälparbete efter flodvågen. Dessutom säger sig företaget erbjuda antibiotika och läkemedlet fluoxetin (Prozac/Fontex).

Många andra läkemedelsföretag har också i olika grad bidragit med ekonomiskt bistånd och läkemedel.

Apotekarsocieteten har skänkt 10 000 kronor till Röda Korset för att stödja offren för flodvågskatastrofen i Asien.