Kön spelar roll

Könsbaserade skillnader mellan män och kvinnor har effekt både på deras normala fysiologiska funktioner och de sjukdomar de drabbas av. Mer forskning bör ägnas åt att ta reda på vad dessa skillnader innebär. Det har en kommitté inom det amerikanska medicinska forskningsrådet kommit fram till. De menar att man inom samtliga medicinska områden måste ta […]

20 jun 2001, kl 18:06
0

Annons

Könsbaserade skillnader mellan män och kvinnor har effekt både på deras normala fysiologiska funktioner och de sjukdomar de drabbas av. Mer forskning bör ägnas åt att ta reda på vad dessa skillnader innebär. Det har en kommitté inom det amerikanska medicinska forskningsrådet kommit fram till. De menar att man inom samtliga medicinska områden måste ta hänsyn till könsskillnader när man planerar nya studier.

Ny forskning har visat att det finns fundamentala skillnader på cellulär och molekylär nivå mellan män och kvinnor.

(Lancet 2001;357:1506)

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng