?Katastrof om Distalgesic försvinner?

DEXTROPROPOXIFEN, INLÄGG MED ANLEDNING AV ARTIKEL I LMV 6/05 OM ATT DISTALGESIC OCH PARAFLEX COMP FÖRSVINNER FRÅN MARKNADEN

17 jun 2005, kl 20:41
0

Jag tycker för min personliga del att det vore katastrof om Distalgesic försvinner. Jag har en kronisk smärtsjukdom och den enda medicin som lindrar är Distalgesic som jag tar två till fem gånger per dag. Den ger inte de svåra biverkningar som andra tabletter framkallar.

Det har verkligen varit svårt under den tid som Distalgesic tidigare varit borta från marknaden. Skonsam smärtlindring är livskvalitet!

Jag har under den här tiden fått pröva Alvedon och Dexofen. Och det låter kanske underligt men det blir inte samma effekt. Något stämmer inte ? även om det är samma substanser.
Jag försöker ändå ?skära till? tabletterna så proportionerna blir desamma men det hjälper inte. Har hört att andra gjort samma erfarenhet.

Nu undrar jag över alla dessa dödsfall på grund av Distalgesic. Är det så att medicinen har skadat mig lika mycket som den lindrat?
Jag använder inte alkohol och det förefaller ju som om kombinationen är det som är farligast. Eller?

Om så är fallet, borde man inte kunna höja priset på Distalgesic så det blir mindre lättåtkomligt? Till glädje för dem som behöver medicinen? Visserligen kanske det inte blir samma försäljningssiffror (och det är väl en betydelsefull faktor, antar jag) men det kan kanske uppvägas av ett höjt pris?
För att återgå till dessa tragiska dödsfall: Vet man något om hur många av dessa som varit ofrivilliga? Med tillräcklig information borde väl vem som helst kunna ta till sig att man inte får blanda Distalgesic och alkohol.

Om man så antar att en del av dessa dödsfall varit frivilliga tror jag att dessa olyckliga säkerligen funnit andra medel än just Distalgesic.

Idealet skulle, enligt min mening, vara att det finns verksam medicin ? om nödvändigt gärna dyrare ?till dem som behöver den, och att varningar för riskerna skulle vara så tydliga att ingen kunde ignorera dem.

Jag kan inte hjälpa att tanken kommer för mig: Ska alla bilar bort bara för att vissa förare, trots skyltar, kör för fort?

Ledsen smärtpatient