Annons
Johan Carlson har tackat ja till ytterligare förlängning
Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson och socialminister Lena Hallengren (S) håller pressträff om covid-19.

Johan Carlson har tackat ja till ytterligare förlängning

Regeringen förlänger på nytt Johan Carlsons uppdrag som generaldirektör på Folkhälsomyndigheten.

20 aug 2021, kl 13:58
0

Annons

Johan Carlson, som i år har fyllt 67 år, blir kvar som generaldirektör på Folkhälsomyndigheten ännu ett tag. Det meddelar regeringen i ett pressmeddelande. Regeringen har tidigare förlängt förordnandet två gånger och gör det nu en tredje gång. Enligt det senaste beslutet går Johan Carlsons förordnande ut den 28 februari nästa år.

Rekryteringen av hans efterträdare pågår sedan tidigare i år och Dagens nyheter rapporterade i juni att 13 kandidater sökt jobbet. Det är dock sekretessbelagt vilka de sökande är.

Enligt pressmeddelandet från regeringen fick rekryteringen tillfälligt pausas under den period i somras då det parlamentariska läget gjorde att regeringen måste verka som en övergångsregering. Sedan har rekryteringen återupptagits, men regeringen bedömer inte att den hinner bli kvar i tid till slutet av oktober då Johan Carlsons förordnande skulle ha gått ut.

”Under 2021 har arbetet med pandemin fortsatt och Folkhälsomyndigheten är central i detta. Det är därför viktigt att myndigheten ges goda och stabila förutsättningar för att hantera arbetet med covid-19”, skriver regeringen.

Johan Carlson var tidigare generaldirektör för dåvarande Statens smittskyddsinstitut. Han blev Folkhälsomyndighetens första generaldirektör då myndigheten 2014 skapades genom en sammanslagning av smittskyddsinstitutet, Statens folkhälsoinstitut och delar av Socialstyrelsen.

– Regeringen har bett mig att stanna kvar på myndigheten ett tag till och jag har tackat ja. Det känns bra att få vara med och bidra i det omfattande och betydelsefulla arbetet med folkhälsofrågorna i ytterligare en tid, säger Johan Carlson i en kommentar på Folkhälsomyndighetens webbplats.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng