Industrin förlorar stort på dålig följsamhet

Läkemedelsindustrin förlorar globalt omkring 300 miljarder kronor årligen på patienters dåliga följsamhet till behandlingsordinationer, enligt en ny rapport från Datamonitor.

9 sep 2004, kl 12:28
0

Annons

Bristande behandlingsföljsamhet är inte bara ett stort problem på patientnivå ? även läkemedelsindustrin förlorar stora belopp på att receptförskrivna läkemedel inte hämtas ut. Enligt en ny rapport från analysföretaget Datamonitor går industrin miste om intäkter på över 30 miljarder dollar årligen. Utöver detta förlorar patienter i livskvalitet och samhället drabbas av högre sjukvårdskostnader.

Rapporten refererar bland annat till en undersökning från universitetet i Dundee, Storbritannien, som visar att bara en tredjedel av alla patienter följer sina ordinationer till punkt och pricka.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng