Annons

Ibuprofen ger bäst lindring för barn

En studie publicerad i tidskriften Pediatrics visar att ibuprofen har bättre smärtlindrande effekt hos barn jämfört med paracetamol och kodein. 300 kanadensiska barn som sökte akut för frakturer eller muskelskador randomiserades till att få något av de tre läkemedlen. Bland de barn som fick ibuprofen upplevde 52 procent en adekvat smärtlindring inom en timme. Forskarna […]

21 mar 2007, kl 11:11
0

Annons

En studie publicerad i tidskriften Pediatrics visar att ibuprofen har bättre smärtlindrande effekt hos barn jämfört med paracetamol och kodein. 300 kanadensiska barn som sökte akut för frakturer eller muskelskador randomiserades till att få något av de tre läkemedlen. Bland de barn som fick ibuprofen upplevde 52 procent en adekvat smärtlindring inom en timme.
Forskarna anser dock att även om ibuprofen gav bäst resultat är siffran att betrakta som låg och ytterligare smärtlindring krävs vid denna typ av skador.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng