Annons

Han tar över medicin och hälsa på Vetenskapsrådet

Jan-Ingvar Jönsson har utsetts till ny huvudsekreterare för ämnesrådet för medicin och hälsa.

30 nov 2015, kl 10:27
0

Annons

Från och med den 1 januari 2016 tar Jan-Ingvar Jönsson över som huvudsekreterare för ämnesrådet för medicin och hälsa på Vetenskapsrådet. Han efterträder Mats Ulfendahl som haft uppdraget sedan 2010.

Jan-Ingvar Jönsson har varit ledamot i ämnesrådet för medicin och hälsa sedan 2013 och är verksam vid Linköpings universitet, där han är professor vid institutionen för klinisk och experimentell medicin.

Bland de frågor som Jan-Ingvar Jönsson prioriterar märks dialogen med forskarsamhället och de fria projektbidragen till forskare.

– I dag har vi en situation där flera av landets duktigaste forskare, trots god produktion och väldigt bra forskningsprojekt inte jan få stöd. Jag har stora förväntningar på nästa forskningsproposition när det gäller detta, säger Jan-Ingvar Jönsson i ett pressmeddelande.

Jan-Ingvar Jönssons egen forskning handlar i huvudsak om blodstamceller och hur en ökad förståelse för de processer som styr hur leukemi uppkommer är nyckeln till att utveckla mer individualiserad och effektiv behandling.

Jan-Ingvar Jönssons kommer att arbeta 75 procent i sin roll som huvudsekreterare för medicin och hälsa.