Han kan bli ny rektor för Karolinska institutet

Han kan bli ny rektor för Karolinska institutet

Valkommittén kommer sannolikt att föreslå norrmannen Ole Petter Ottersen som ny rektor för KI.

1 feb 2017, kl 15:01
0

Annons

Ole Petter Ottersen. Foto: Terje Heiestad.

Endast en kandidat kommer sannolikt att föras fram till regeringen som förslag på ny rektor för Karolinska institutet. Det skriver KI på sin hemsida.

Kandidaten är Ole Petter Ottersen, medicinprofessor och i dagsläget rektor för Oslo universitet, vilket han varit sedan 2009.

Av de 225 namn valkommittén har haft att ta ställning till fanns åtta sökanden till tjänsten som rektor och 49 nominerade. Efter intervjuer med ett 30-tal potentiella kandidater återstod sju stycken som bedömdes ha rätt kvalifikationer.

Av dessa var sex stycken engelskspråkiga och Ole Petter Ottersen den enda som talade ett skandinaviskt språk.

– Vår bedömning är att Ole Petter Ottersen har de ledaregenskaper som KI söker och förutsättningarna för att få med sig medarbetare, anställda och studenter i kommande förändringsarbete. Han har därtill såväl erfarenhet av att leda ett stort universitet som en egen forskning av betydande höjd, skriver Karolinska institutets styrelseordförande Mikael Odenberg, i sin blogg på KI:s hemsida.

Innan förslaget läggs fram för regeringen ska det förankras i den så kallade hörandeförsamlingen vid KI. Hörandeförsamlingen består av representanter för lärare, studenter och övrig personal vid KI.

Ett möte med valkommittén och församlingen kommer att hållas den 14 februari och efter det väntar man sig ha kommit fram till det gemensamma förslaget, enligt KI.

 

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng