Han blir huvudsekreterare för klinisk forskning
Jonas Oldgren. Foto: Mikael Wallerstedt.

Han blir huvudsekreterare för klinisk forskning

Professor Jonas Oldgren blir huvudsekreterare för klinisk forskning, vilket är en helt ny roll på Vetenskapsrådet.

17 jan 2022, kl 14:37
0

Den 16 mars tillträder Jonas Oldgren den helt nya rollen som huvudsekreterare för klinisk forskning på Vetenskapsrådet. Jonas Oldgren är professor i koagulationsforskning och överläkare i kardiologi vid Uppsala universitet och Akademiska sjukhuset. Han är också chef för Uppsala Clinical Research center, UCR.

I över 25 år har Jonas Oldgren varit klinisk forskare och de senaste åren även varit huvudprövare eller styrgruppsmedlem i ett stort antal kliniska studier.

– Jag har haft förmånen att samverka med forskare inom många olika specialiteter, från olika forskningscenter, från industrin och från myndigheter, både i Sverige och internationellt. Jag hoppas att min erfarenhet av klinisk forskning, ledning och samverkan kan vara till nytta i min nya roll, säger Jonas Oldgren, i ett pressmeddelande.

Den som är huvudsekreterare för klinisk forskning har ett övergripande vetenskapligt ansvar för Vetenskapsrådets arbete inom klinisk forskning. Rollen är knuten till kommittén för klinisk behandlingsforskning.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng