Gunilla Hulth-Backlund tar över

På måndag kliver Gunilla-Hulth Backlund in som generaldirektör på TLV.
Många tuffa utmaningar väntar det närmaste året men den nya chefen ser
det som en spännande utmaning.

5 feb 2009, kl 14:51
0

På torsdagen meddelade regeringen att de avsätter generaldirektören för Tandvårds- och läkemedelsförmånsnämnden, Ann-Christin Tauberman. Redan på måndag tas uppdraget över av den nuvarande chefen för hälso- och sjukvårdsavdelningen på Socialdepartementet, Gunilla Hulth-Backlund.

Regeringens förändring av ledningen på TLV har gått snabbt och Gunilla Hulth-Backlund fick frågan för bara ett par veckor sedan. Hon säger att det är ett utmanande men roligt uppdrag som nu väntar henne.
–    Jag har en lång erfarenhet av att jobba på en myndighet och av att arbeta med sjukvårdsfrågor på en hög nivå. Dessutom har jag ett genuint intresse av ledarskap och organisationsfrågor, säger hon.

Att regeringen valt att byta ut TLV:s generaldirektör just när myndighetens går en tyngre roll till mötes i samband med omregleringen av apoteksmarknaden, kom som en överraskning för många och bland annat industrin har uttryckt sitt missnöje. Att etablera relationer med alla aktörer ett av Gunilla Hulth-Backlunds kommande uppdrag.
–    TLV kommer att ha en nyckelroll i och med omregleringen och det kommer bli viktigt att få igång en bra dialog med både landsting, industri och apoteken, säger hon.

Regeringen har kritiserats av bland annat av oppositionen för att inte se apoteksfrågan som en del av hälso- och sjukvården utan som vilken detaljhandel som helst. I och med den nya utnämningen får TLV en chef med bakgrund i sjukvården och som arbetat med hälso- och sjukvårdsfrågor.
Kommer synen på TLV att förändras med dig vid rodret?
–    Det vet jag inte, det är för tidigt att säga ännu. Det har gått så snabbt och nu ska jag sätta mig in i sakfrågorna till att börja med, säger Gunilla Hulth-Backlund.

Gunilla Hulth-Backlund är utbildad sjuksköterska och kom till Socialstyrelsen 1991.

Hon är sedan den 1 juni 2008 chef för hälso- och
sjukvårdsavdelningen,

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng