GSK satsar i Storbritannien

Glaxosmithkline bygger en ny anläggning i Storbritannien för produktion
av ingredienser till läkemedel och vacciner. Investeringen kan skapa
tusen nya jobb.

23 mar 2012, kl 12:47
0

Annons

Läkemedelsföretaget GSK ska satsa 500 miljoner pund (cirka 540 miljoner kronor) i Storbritannien. Satsningen innebär en ny produktionsanläggning i Ulverston i Storbritannien. Det är den första nya anläggningen i landet på 40 år. Det innebär också satsning på två tillverkningsanläggningar i Skottland. Företaget förväntar sig att investeringen kan skapa tusen nya jobb i landet.

GSK tillkännagivande kommer efter att den brittiska regeringen beslutat att införa ett ”patentpaket” för att främja investeringar i FoU och tillverkning genom en lägre bolagsskatt på vinsten från brittiskt ägna immateriella rättigheter.

Företagets vd sir Andrew Witty bekräftade i ett uttalande att patentpaketet förändrat hur företaget ser på Storbritannien som en plats för framtida investeringar.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng