Generiskt ibandronat godkänt i USA

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har godkänt det första generiska Bonviva (ibandronat) på den amerikanska marknaden.

21 mar 2012, kl 11:24
0

Annons

Allt fler läkemedelsföretag får känna av konkurrens från generika. Nu har företagen Apotex Inc, Orhid Healthcare of Mylan Pharmaceuticals fått tillstånd av FDA att marknadsföra generiskt ibandronat. Enligt den amerikanska hälsovårdsmyndigheten National Institutes of Health lider 40 miljoner amerikaner redan av benskörhet eller är i riskzonen på grund av låg bentäthet.

Bonviva (Boniva i USA) är ett bisfosfonatpreparat som används vid behandling av benskörhet och som marknadsförs av Roche. Tabletten tas en gång i månaden. Läkemedlet ingår inte i högkostnadsskyddet i Sverige. Förra året hämtade 743 patienter ut recept på Bonviva.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng