Annons
Frida Lawenius ny vd på Sweden Bio
Frida Lawenius.

Frida Lawenius ny vd på Sweden Bio

I dag tillträder Frida Lawenius som tillförordnad vd på branschorganisationen Sweden Bio.

15 sep 2022, kl 10:55
0

Annons

Sweden Bio, en branschorganisation för företag i life science-sektorn, får nu en ny tillförordnad vd. Jobbet går till Frida Lawenius som tidigare var vide vd i organisationen.

– När jag kom till Sweden Bio slog pandemin till nästan direkt och det blev att hantera akuta frågor kring finansiering, leveranser, klassning av kritiska verksamheter och problem i genomförandet av kliniska prövningar. Det blev en störtdykning in i bolagens verklighet som jag bär med mig som en beredskap för framtiden. Förutsättningarna ändras snabbt inom life science och då gäller det som branschorganisation att vara snabbfotad, säger hon i ett pressmeddelande.

Frida Lawenius kom till Sweden Bio som vice vd i januari 2020. Hon kom då närmast från en roll som ansvarig för strategisk utveckling och policy på fackförbundet Naturvetarna.

Frida Lawenius efterträder nu Helena Strigård som avgår som vd efter tre år för att inom kort tillträda en ny tjänst inom life sciencesektorn

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng