Första etniska läkemedlet prövas

En klinisk studie med det som kallas det första etniska läkemedlet, ett hjärtläkemedel för afrikanska amerikaner, ska startas i USA. Studier har visat att svarta i USA har större risk än vita att utveckla kronisk hjärtinsufficiens. De har inte heller lika stor nytta av behandling med ACE-hämmare. Nu har ett företag i USA (NitroMed) tagit […]

13 jun 2001, kl 11:51
0

En klinisk studie med det som kallas det första etniska läkemedlet, ett hjärtläkemedel för afrikanska amerikaner, ska startas i USA. Studier har visat att svarta i USA har större risk än vita att utveckla kronisk hjärtinsufficiens. De har inte heller lika stor nytta av behandling med ACE-hämmare. Nu har ett företag i USA (NitroMed) tagit fram ett läkemedel kallat BiDil som ska prövas i en klinisk studie med enbart svarta.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng