Försök med ebolavaccin stoppas
Foto: Istockphoto

Försök med ebolavaccin stoppas

MSDs försök med ett vaccin mot ebola stoppas direkt efter att försökspersoner fått biverkningar.

12 dec 2014, kl 11:10
0

MSD har ingått ett avtal med NewLink värt upp till 50 miljoner dollar i ett försök att utveckla ett ebolavaccin, VSV-ZEBOV. Nu stoppas pågående fas I-studier då fyra friska försökspersoner som fått vaccinet utvecklat smärtor i leder, händer och fötter. Biverkningarna kom 10-15 dagar efter de vaccinerats och fanns inte med bland symtomen man förväntat sig.

Som en försiktighetsåtgärd avbröts försöken direkt för att samla in mer information. Hittills har 59 personer vaccinerats. University Hospitals of Geneva, som håller i projektet, menar att vaccinet tolererats väl enligt FirstWord Pharma. Man ska nu gå igenom den information man har om försökspersonerna. Planen är att återuppta vaccinationerna igen i början på januari ifall analyserna visar att biverkningarna varit ofarliga och övergående.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng