Annons

Forskningsproposition nästa år

Regeringen har dragit igång arbetet med att få fram en forskningsproposition till nästa år. En proposition med ett tioårigt perspektiv.

9 mar 2015, kl 12:41
0

Annons

Forskningsfinansiärerna Vetenskapsrådet, Vinnova, Energimyndigheten, Formas och Rymdstyrelsen har fått i uppdrag att ta fram underlaget till den kommande propositionen.

Senaste den 25 oktober i år vill regeringen att underlaget ska vara klart. Den forskningspolitiska propositionen ska enligt planen presenteras under hösten 2016. Den ska då behandla både den kommande fyraårsperioden, men också ha ett tioårigt perspektiv.

Forskningsminister Helene Hellemark Knutsson sade vid en presentation att man under arbetet också vill att företag, högskolor, akademiker liksom andra samhällsrepresentanter kommer med synpunkter till utbildningsdepartementet.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng