Annons

FDA anställer 1 300

Det amerikanska läkemedelsverket, FDA, har på kort tid rekryterat över 1 300 läkare och forskare. Ökningen i personalstyrkan är ett led i att hänga med i den snabba utvecklingen som sker på det farmacevtiska området.

15 sep 2008, kl 11:41
0

I våras gav den amerikanska kongressen klartecken för den omfattande rekryteringskampanj som lett till den stora ökningen av personal. FDA hade då under en lång tid sett kompetent arbetskraft försvinna till den mer lönsamma industrin. Ungefär 800 av de nyanställda kommer till helt nya tjänster medan resten ersätter uppsägningar och pensionsavgångar. Kimberly Holden som har varit med och lett rekryteringskampanjen säger till Forbes att många av de som nu kommer till myndigheten är sådana som arbetat där tidigare och som under en period lämnat den för att jobba i industrin.

Totalt kommer FDA att öka personalstyrkan med 10 procent och den allra största delen kommer att gå till läkemedelsutveckling och forskning. Det är på det område som Bushadministrationen velat satsa mest.

FDA har en årlig budget på omkring 2,3 miljarder dollar varav 1,7 miljarder kommer från skatter och resten är avgifter från industrin.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng