Annons

Farmis-dekanus kan bli ny rektor i Uppsala

I december förväntas regeringen utse en ny rektor vid Uppsala universitet. Vid omröstningen i valförsamlingen nyligen fick Anders Hallberg, dekan vid farmacevtiska fakulteten, flest röster av de tre kandidater som söker posten.

8 nov 2005, kl 11:05
0

Annons

Anders Hallberg är professor i läkemedelskemi och dekanus vid Uppsala universitets farmacevtiska fakultet. Han är naturvetare i botten och har bland annat en bakgrund som kemichef på Astra. Han är även ordförande i en av Vetenskapsrådets beredningsgrupper.

Efter att valförsamlingen nu sagt sitt ska universitetets styrelse, konsistoriet, den 15 november utse en kandidat som sedan blir deras förslag till regeringen.

Lena Marcusson, idag universitetets prorektor och professor i förvaltningsrätt samt Lennart Persson, professor i neurokirurgi vid universitetet och chef för neurodivisionen vid Akademiska sjukhuset är liksom Anders Hallberg kandidater till rektorsposten. Samtliga fick vid valförsamlingens omröstning mer än 20 procent av rösterna, men Anders Hallberg fick flest.

I studenttidningen Ergo berättar Anders Hallberg vad han vill göra om han får jobbet.
? Två frågor ligger mig varmt om hjärtat, den ena är en fortsatt utveckling av grundutbildningens kvalitet och den andra är att verka för att arbetsmiljön på universitetet blir ännu bättre.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng