Få kommuner rapporterade brister

Det var mycket få kommuner som under förra året rapporterade om brister när det gäller försäljningen av receptfria läkemedel.

14 apr 2014, kl 12:07
0

Det ligger på kommunerna att rapportera till Läkemedelsverket om man upptäcker brister i handelns försäljning av receptfria varor. Att döma av rapporteringsfrekvensen är de mycket få. 

Av landets 290 kommuner var det 12 procent som anmälde brister förra året. Av de 97 bristrapporter som myndigheten fick in totalt handlade närmare hälften om att kommuner upptäckt en butik som sålt läkemedel utan att anmäla detta till kommunen. Det framgår av den tillsynsrapport, Detaljhandel med vissa receptfria läkemedel, som Läkemedelsverket nu publicerar tillsammans med nio stycken andra tillsynsrapporter.
Enligt Karin Hååg, direktör för verksamhetsområdet Tillsyn, är det få fall av tillsynsärenden som haft allvarliga avvikelser.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng