EMA skickar sina framtidsplaner på remiss

De kommande tre månaderna kan den som vill tycka till om vad det
europeiska läkemedelsverket ska prioritera de kommande åren. Deras
Roadmap 2015, som beskriver vad myndigheten själva tycker är de
viktigaste arbetsuppgifterna, har släppts ut på remiss.

28 jan 2010, kl 21:34
0

Roadmap 2015 är ett 22-sidigt dokument där europeiska läkemedelsverket, EMA, har sammanfattat vad de tänker arbeta med de kommande åren. EMA ser framför sig tre prioriteringsområden. Det första är att de ska stimulera forskning för att få fram behandlingar till ovanliga och försummade sjukdomar. Det andra prioriterade området är att öka tillgången till läkemedel vilket bland annat innebär att de ska se över hur myndigheten gör sina risk-nyttavärderingar. Det tredje och sista prioriterade området de kommande åren ska bli att optimera hur läkemedel används.

EMA:s webbsida finns dokumentet och också det formulär där de vill ha kommentarerna. EMA vill att alla olika intressegrupper, läkarorganisationer och patientorganisationer ska tycka till. Under våren kommer EMA hålla ett antal seminarier för att ytterligare diskutera prioriteringsområdena.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng