EMA lanserar månadsrapporter

Den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA kommer att börja ge ut rapporter för allmänheten som en åtgärd för att vara mer öppen.

9 sep 2011, kl 12:02
0

EMA kommer från och med slutet av 2011 att ge ut månadsvisa säkerhetsrapporter om läkemedel riktade till allmänheten. I början kommer rapporterna att innehålla sammanfattningar från EMAs databas Eudravigilance, men i slutet av 2012 kommer de att utökas till sökbar information om alla läkemedel.

EMA planerar även att låta nya verktyg ta del av läkemedelsinformation så att biverkningar kan upptäckas. Det planeras till 2015, om myndighetens ekonomi tillåter.

Förra året fick EMA kritik från EUs ombudsman för att vara allt för sluten. Myndigheten gick då med på att ge ökad tillgång till läkemedelsdokument och på så sätt öka transparensen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng