Domstol ogiltigförklarade dom mot Abbott

En amerikansk appelationsdomstol har gått tvärt emot tidigare
domslut som velat att Abbott skulle betala 1,67 miljarder dollar till
Johnson & Johnson för patentintrång på läkemedlet Humira.

24 feb 2011, kl 11:50
0

Annons

När domen mot Abbott kom 2009 var det en av de mest omfattande om patentintrång i amerikansk historia. Då drev företaget Johnson & Johnson, som i USA marknadsför TNF-blockeraren Remicade (infliximab), en process mot Abbott om att de med sitt konkurrerande medel Humira (adalimumab) gjort ett patentintrång. Intrånget bestod enligt Johnson & Johnson av att den humana antikropp som ingår i Humira omfattades av Johnson & Johnsons patent. Abbott dömdes då att betala 1,67 miljarder dollar.

I veckan gick en appelationsdomstol emot den tidigare domen och menar att det inte handlar om något patentintrång. När Abbott drivit fallet vidare har man argumenterat för att det inte var möjligt att framställa humana antikroppar mot TNF 1994, det år som domstolen satt som tidpunkt för uppfinningen.

I den nya domen kommer man till slutsatsen att den tidigare juryn saknade avgörande bevis för sin dom, som nu alltså upphävs.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng