Annons

Diabetiker med högt blodtryck ska motionera

Enligt en ny undersökning publicerad i JAMA ska diabetiker med samtidigt hypertoni motionera regelbundet. Det visar sig vara positivt förutom glykemisk kontroll och blodtryckssänkning.

2 okt 2002, kl 18:40
0

Annons

Undersökningen är gjord som en litteraturstudie och omfattar både större och mindre studier, metaanalyser och djurstudier.

I sin undersökning kommer Kerry J Stewart vid Johns Hopkins School of Medicine i Baltimore fram till att regelbunden träning och motion positivt påverkar endotelfunktion och hjärtats diastoliska funktion, förutom blodsockerkontroll och blodtryckskontroll. Han kommer också fram till att motionen förbättrar patienternas insulinkänslighet.

Dr Stewart anser att denna undersökning och andra behandlingsriktlinjer talar för att motion ska rekommenderas och individualiseras för diabetespatienter med hypertoni. Innan träning bör patienterna undersökas för att utesluta ischemi, arytmier och andra symptom.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng