De var bäst på apoteken

Receptarien Birgitta Wesslert och apotekaren Johan Olofsson har fått pris för sina insatser för kunderna på apotek.

19 dec 2014, kl 10:22
1

Johan Olofsson, foto: Petra Hedbom

Sektionen för öppenvårdsfarmaci vid Apotekarsocieteten har instiftat två priser för att främja goda insatser för kunderna på apotek. Ett av priserna handlade om goda insatser inom receptexpedition och ett om goda insatser inom egenvård.

Nu har vinnarna utsetts. Birgitta Wesslert, receptarie på Apotek Hjärtat i Norrtälje vann priset för bästa kundinsats inom recept. Hon fick priset med motiveringen: ”Birgitta Wesslert utmärker sig genom att med god rådgivning, stort engagemang och hjärta hjälpa sina kunder genom att se till hela kundens situation och vad som kan behöva göras i det individuella fallet lite utanför de vanliga rutinerna”.

Apotekaren Johan Olofsson som driver Broapoteket i Stockholm blev vinnaren av priset för bästa kundinsats inom egenvård. Motiveringen är: ”Johan Olofsson är ett föredöme i sina kundmöten, där han använder sin gedigna kompetens, lyhördhet och pedagogiska skicklighet för sina kunders bästa”.

Pristagarna får 10 000 kronor vardera.
– Vi har fått in många fina nomineringar och det har varit en tuff uppgift att välja bara en mottagare per pris. Omfattningen och kvaliteten på nomineringarna visar på den mångfald av hälsoinsatser som görs på apotek idag, säger Sara Claesson, ordförande för sektionen för öppenvårdsfarmaci, i ett pressmeddelande.

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng