Annons

Brist på adrenalinersättning

Bristen på adrenalin förvärras när det även uppstått brist på den produkt som ska ersätta den restnoterade Adrenalin Mylan.

26 mar 2013, kl 15:34
0

Annons

Sedan början av mars råder det brist på Adrenalin Mylan 1 mg/ml. I samband med att detta blev känt meddelade Läkemedelsverket att en ersättningsprodukt i form av Adrenalin Galenica Senese 1 mg/ml, skulle finnas att förskriva på licens.

På grund av den kraftigt ökade mängden beställningar har det nu blivit brist även på ersättningsprodukten.  Läkemedelsverket kan i dagsläget inte rekommendera någon särskild annan produkt eftersom de inte vet vad som finns inne under en längre tid.

Det blir alltså upp till apoteken att kontrollera vilka andra alternativa utländska godkända läkemedel som finns i lager och meddela förskrivare detta. Förskrivarna får sedan ansöka om licens hos Läkemedelsverket.

Men att sjukvården skulle stå helt utan adrenalininjektioner tror man inte på Läkemedelsverket.
– Vi ser ingen risk att det skulle bli en total brist, säger Kerstin Claesson, utredare på Läkemedelsverket.

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng