Body Shop ger sig in på apotek

Hudvårds- och kosmetikamärket Body Shop ger sig ut på försök i andra
butiker än sina egna. Första anhalten blir tyska apotek där varumärket
kommer att finnas under ett halvår.

3 feb 2009, kl 14:17
1

Sedan starten 1976 har märket Body Shop enbart sålt sina produkter i egna butiker som bedrivs i franchiseform. Nu har ägaren, den franska kosmetikakoncernen L´Oréal, beslutat sig för att pröva andra vägar för att nå konsumenterna. Först ut som nya försäljningsställen är tyska apotek där en försöksverksamhet pågår under ett halvår. L´Oréal, som är en av de största aktieägarna i läkemedelsföretaget Sanofi-Aventis, marknadsför sedan tidigare flera av sina märken på just apotek.

På svenska Body Shop känner man till apoteksförsäljningen men har i dagsläge inga planer på att ta sig in på apoteken. Men företagets presschef Maria Ros Jernberg säger att de hela tiden tittar på nya möjligheter. Nu kommer de först och främst att vänta in resultatet från Tyskland innan ytterligare steg tas. 

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. i positiv riktning tycker jag. Bra om apoteken hittar nya möjligheter med mycket bra produkter, ibland finns apotek i närheten men ingen Body Shop vem vågar vara först. Hoppas på Göteborg

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng