Annons

Lykke gör mig glad

10 aug 2011, kl 17:14
0

Annons

Om bloggen

Här skriver våra gästbloggare regelbundet om ämnen som de funderat på och har tankar om. De åsikter som framförs är skribenternas egna.

Hösten är full av nya spännande strategier, läkemedel och apotek. Men just nu gläds jag åt SVT:s nya serie Lykke. Har du inte sett den? Gör det!

Tyvärr kom jag inte iväg till Danmark i sommar. Därför gläds jag lite extra åt att SVT:s nya serie Lykke, som startade i måndags kväll, är dansk. Danskarna är bra på att göra TV. Vem minns inte Matador, Nikolaj & Julie och Brottet?

Lykke är en depressionskomedi i tio delar ? delvis i läkemedelsmiljö ? och handlar om Lykke som börjar arbeta på SanaFortis som utvecklar ett nytt läkemedel mot stress. Samtidigt kämpar Lykke med att få sin depressive bror att fungera och avsluta sina juridikstudier, samt med lägenhetskompisen Maja och hennes nya kille.

Medan jag tittar på Lykke går mina tankar till den svenska filmen Pillertrillaren från 1994. Med Jakob Eklund och Kayo i spetsen var ambitionerna höga. Ambitioner som på inget vis, över huvud taget uppnåddes. I kalkonklassen är det en mastodontfilm. På den amerikanska filmsajten IMDB.com har den fått 3,1 av 10 i betyg. Jag tror inte att Jakob Eklund är speciellt stolt över den filmen idag.

Lykke är allt som Pillertrillaren inte var ? rapp, rolig, snyggt filmad och trovärdig. Om än lite skruvad här och var. Plus att jag misstänker att den innehåller ett hälsosamt ifrågasättande av läkemedelsindustrins roll i samhället. Men det är ännu för tidigt att säga säkert.

I vilket fall som helst ? jag ser fram emot nästa måndag och del 2.

Jag ser också fram emot att leda Läkemedelsvärlden under de kommande månaderna som tf chefredaktör. Hösten ser ut att bli spännande (som vanligt?) med nya läkemedel, nya strategier, nya apotek och annat på väg in. Häng med oss! Vi på redaktionen ska göra allt vi kan för att du ska få en fortsatt fullödig bevakning av det svenska läkemedelsområdet. Vad vill du läsa? Hör av dig till oss.

Kommentera

Please enter your comment!
Please enter your name here

Regler för kommentarer på Läkemedelsvärlden.se

Kommentarerna förhandsgranskas inte. Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läkemedelsvärldens redaktion förbehåller sig rätten att stryka hela eller delar av inlägg som inte uppfyller våra regler. Läs mer här