God Jul och Gott Nytt 2008!

21 dec 2007, kl 14:35
0

Annons

Om bloggen

Här skriver våra gästbloggare regelbundet om ämnen som de funderat på och har tankar om. De åsikter som framförs är skribenternas egna.

För precis ett år sedan tog jag över stafettpinnen som chefredaktör efter Fredrik Hed. Att redaktionschefen Nils Bergeå i samma veva fått ett erbjudande från Dagens Medicin han inte kunde motstå gjorde inte situationen mindre nervös. Jag hade precis fått vår nysatsning Allt om Läkemedel på fötter och hade sett fram emot en något lugnare period. Plötsligt hade jag istället ansvar för två tidningar, och en lös idé om att göra om Läkemedelsvärldens webbplats.

I backspegeln kan jag stolt konstatera att vi faktiskt klarade av det. Vi har gett ut tio nummer av Läkemedelsvärlden, fyra nummer av Allt om Läkemedel, publicerat 646 artiklar och 32 blogginlägg på webben och samtidigt nylanserat vår webbplats i ny form i mitten av augusti. Vi har också i samarbete med Läkemedelsakademin haft en duell i vårt bibliotek på temat “Vem ska fortbilda läkare om läkemedel?”.

Alla som känner mig vet att jag har ett särskilt förhållande till Japan, mitt andra hemland. Där har jag lärt mig att uppskatta värdet av en gruppinsats. Det vi har åstadkommit i år hade ingen av oss kunnat göra ensam.

Därför vill jag passa på att tacka redaktionen för en strålande arbetsinsats under året. Tre luttrade tidningsproffs fanns redan på plats för ett år sedan. Susanne Henriksson som ansvarar för vår layout har sett ett antal chefredaktörer passera revy, och har varit med om det mesta som hon brukar säga. Det är jätteroligt att jobba med Sanna och under 2008 kommer vi tillsammans med våra designkonsulter att jobba fram en ny form för Läkemedelsvärlden.

Ingen kan hitta intressanta forskningsnyheter som Birgitta Gerne. Att ni läsare uppskattar hennes artiklar ser vi också i vår webbstatistik. Ett av de senaste exemplen är reportaget om kryddor som mediciner som hon ursprungligen skrev för Allt om Läkemedel, och som också får sprida julstämning här på webben.

Två veckor innan varje tidning ska skickas kommer Ingert Nilsson in och skriver så det knattrar i korridoren. Hon har förmågan att gå igång på de mest knastertorra rapporter, och kan lägga varje pusselbit på rätt plats i omvärldspusslet. Ett exempel under året är temaartikeln om läkemedelsindustrins kursändring.

I januari stormade ett annat blont yrväder in på redaktionen. Ingrid Stenberg började med att skriva webbartiklar innan en Indienresa. När hon kom tillbaka hade vi bestämt oss för att henne ska vi ha. Hon är hjärnan bakom Läkemedelsvärldens nya webbplats, som vi kan konstatera har blivit en succé. Vi har nu runt 17 000 unika besökare per månad, en uppgång med 30 procent, och siffrorna fortsätter att stiga. Ingrid har även hunnit skriva både till Läkemedelsvärlden och Allt om Läkemedel, ett exempel är vårt senaste tema ?Pandemihotet ? nu börjar striden om vaccinerna?.

Från den första januari kommer Ingrid att vara redaktionschef och tillsammans med mig utveckla Läkemedelsvärlden så att webben och tidningen hänger samman på bästa möjliga sätt.

I augusti fick vi ännu ett uppskattat nytillskott på redaktionen. Samuel Lagercrantz har varit flitigt anlitad frilansmedarbetare i närmare två år, och gick i augusti in som projektanställd redaktör för Läkemedelsvärlden. Samuel har hunnit ansvara för höstnumren av Läkemedelsvärlden, jonglera alla frilansmedarbetare och samtidigt skrivit själv, bland annat årets mest citerade artikel, vår intervju med Lars Reje. I vår kommer han att ta ett större grepp om allt vårt externa opinionsmaterial för att se till att Läkemedelsvärlden är den plats där ni alla vill dryfta era idéer och påverka hur Läkemedelsbranschen ska se ut i framtiden.

Jag vill också passa på att tacka alla våra frilansmedarbetare, gästbloggare, debattörer och inte minst alla läsare. Tack för ett fantastiskt bra år, och Gott Nytt 2008!

Kommentera

Please enter your comment!
Please enter your name here

Regler för kommentarer på Läkemedelsvärlden.se

Kommentarerna förhandsgranskas inte. Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läkemedelsvärldens redaktion förbehåller sig rätten att stryka hela eller delar av inlägg som inte uppfyller våra regler. Läs mer här

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng